Каждый человек имеет право на свободу передвижения

ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

Географический указатель

СПОРТБРЕНД

Содержание номера и географический указатель: «Заграница» №29 (238) США

ВИЗОВЫЙ ОТДЕЛ


Процедура отримання американської візи

Як записатися на візову співбесіду?

Консульський відділ посольства США у Києві розглядає заяви на отримання недипломатичних, неімміграційних віз з понеділка по четвер лише за призначенням співбесіди. Особи, які звертаються по візи, повинні заповнити форму електронного запиту про призначення співбесіди online, яка знаходиться на сайті посольства, або надіслати повідомлення електронною поштою на адресу appointkiev@state.gov з проханням призначити їм візову співбесіду. Родичі або друзі також можуть надіслати від імені аплікантів запит про призначення співбесіди і потім повідомити їх про дату та час.

23/7/2004


Співбесіда на отримання неімміграційної візи буде призначена на першу вільну дату або, за бажанням апліканта, на будь-яку іншу дату, яка є вільною. Повідомлення про призначену дату та час співбесіди буде надіслано аплікантові протягом двох робочих днів.

Оскільки кількість візових співбесід кожного дня є обмеженою, консульський відділ не завжди може надавати для співбесіди ту дату та час, про які просить аплікант, особливо у надто напружені сезони. У таких випадках консульський відділ зв’яжеться з аплікантом по e-mail і визначить дату та час співбесіди, які є зручними для апліканта. Просимо зауважити, що чим раніше ви надішлете свій запит, тим краще. Електронний запит повинен містити:

- повне ім’я апліканта;

- дату та місце народження;

- контактну електронну адресу апліканта;

- бажану дату співбесіди;

- плановану дату подорожі до США;

- тип візи, за якою звертатиметься аплікант;

- мету поїздки;

- контактну електронну адресу апліканта - електронну адресу, на яку консульський відділ надішле електронне повідомлення про дату та час призначеної візової співбесіди.

Особам, які звертаються по робочі візи, слід зазначити у своїх запитах на співбесіду мету поїздки з тим, щоб консульський відділ міг призначити їм співбесіду на відповідний час.

Кожен (включаючи дітей будь-якого віку), хто планує звернутися по візу, повинен мати призначену візову співбесіду. Нижче наведені адреси для запитів на співбесіду.

1. Інтерактивна форма знаходиться за адресою http://usembassy.kiev.ua у розділі «Візові послуги».

2. Електронна адреса для отримання запитів на співбесіду: appointkiev@state.gov (лише англійською мовою, без вкладених файлів).

3. Якщо ви маєте додаткові запитання стосовно неімміграційних віз США, пишіть на адресу: visaskiev@state.gov.

Запит про призначення співбесіди слід надсилати за декілька тижнів до бажаної дати співбесіди. Радимо, щоб кожен аплікант надсилав запит про призначення співбесіди одразу, коли дізнається про свою майбутню подорож до США. Для того щоб записатися на співбесіду, не потрібно надсилати запрошень та інших супроводжувальних документів. Тим аплікантам, котрі чекають на запрошення зі Сполучених Штатів, для того щоб записатися на співбесіду, зазвичай не вдається пройти співбесіду у зручний для них час. Посольство та консульський відділ США дотримуються усіх офіційних свят США та України.

Спрощена процедура отримання неімміграційної візи США то може користуватися процедурою

Процедурою, наведенною нижче, можуть скористатися особи, яким раніше надавалася віза США багаторазового в’їзду і які звертаються за таким самим типом візи, за умови, якщо:

- Особа скористалася попередньою візою для подорожі до США.

- Термін дії використаної візи закінчився протягом останніх 12 місяців; використана віза знаходиться у дійсному закордонному паспорті, який є дійсним щонайменше протягом шести наступних місяців.

- Особа проживає у цьому консульському окрузі (Україна).

- Особа не порушила терміну перебування у США, визначенного імміграційною службою (підтверджується в’їзними та виїзними штампами у паспорті).

- Після отримання останньої візи до США особі не було відмовлено у її наступних зверненнях по візу.

- Справа особи не підлягає адміністративному опрацюванню.

Студенти і особи, які займаються дослідницькою діяльністю або беруть участь у програмах обміну, що звертаються по візи типу J або F, можуть користуватися спрощеною процедурою лише за умови, якщо вони їдуть до США продовжувати навчання або дослідження за тією самою програмою, для участі в якій вони отримували попередню візу F або J.

Особи, які звертаються за візами для працевлаштування у США, не можуть користуватися спрощеною процедурою.

Спрощена процедура отримання візи

1. Особа, яка звертається по візу, член його сім’ї або співпрацівник повинні принести заповнену та підписану візову анкету разом із супроводжувальними документами до консульського відділу (вул. М. Пимоненка, 6) у вівторок з 14:00 до 14:45.

2. Сплатити $100 за розгляд справи касирові консульського відділу.

3. Касирові потрібно надати дійсний закордонний паспорт, заповнену візову анкету, одну фотокартку та відповідні супроводжувальні документи.

4. Особи, які звертаються по візу США, користуючись спрощеною процедурою, повинні особисто з’явитися до консульського відділу США через два дні - у четвер - о 13:30 для електронного сканування відбитків пальців.

5. Консульський відділ надсилає усі паспорти із проставленими у них візами США особам, яким можуть бути надані візи, кур’єрською поштою. Якщо особі надана віза, її просять пройти до представника кур’єрської пошти, який знаходиться у консульському відділі, для того, щоб організувати доставку паспорта. Апліканти повинні сплатити вартість кур’єрської доставки ($8) та вартість візи. Доставка паспортів по Україні займає 24-48 годин. При плануванні подорожі до Сполучених Штатів слід також пам’ятати про прогнозований час доставки паспорта із візою кур’єрською службою.

Якщо переглянувши супроводжувальні документи, консул матиме додаткові запитання або сумніви стосовно справи візового апліканта, у четвер, коли аплікант особисто з’явиться у консульському відділі для електронного сканування відбитків пальців, з ним буде проведено візову співбесіду. Кожен аплікант повинен бути готовим до проходження візової співбесіди у четвер.

Просимо зауважити, що апліканти, які мають право користуватися спрощеною процедурою, не повинні обов’язково нею користуватися.

Анкети на отримання неімміграційних віз

Форма DS-156 - заповнюється усіма без винятку особами, які звертаються по неімміграційну візу до США.

Форма DS-157 (додаткова) - заповнюється особами чоловічої статі віком від 16-ти до 45 років (крім тих, які звертаються по візи типу A, G, K і NATO).

Форма DS-158 (додаткова) - заповнюється особами, які їдуть до США на навчання і отримуватимуть візи F, J та M, незалежно від статі.

Вимоги до фотокартки

Фотокартка повинна бути не обрамленою, повністю зображувати обличчя і бути зробленою протягом останніх шести місяців. Аплікант повинен дивитися прямо в об’єктив. Він не повинен дивитися вниз або вбік, обличчя має займати 50% усієї фотокартки. Вуха бажано залишити відкритими. Розмір фотокартки повинен становити 50х50 мм, голова має бути у центрі фото. Розмір голови (від верху голови до низу підборіддя) повинен дорівнювати 25-35 мм, а очі розміщуватися на висоті 28-35 мм від низу фотокартки. Фотографії можуть бути кольоровими або чорно-білими.

Процедура отримання віз для тих, хто не може користуватися спрощеною процедурою

Аплікант може розпочинати процес подання заяви на отримання неімміграційної візи США у будь-який час з тим, щоб визначити чи може він/вона її отримати. Процедурою, наведеною нижче, може скористатися:

- особа, яка ніколи не зверталася за неімміграційною візою до консульського відділу США у Києві;

- особа, яка вже отримувала неім-міграційну візу, але він/вона не бажає скористатися спрощеною процедурою отримання візи.

День вашої співбесіди

Апліканти повинні з’явитися щонайменш за 15 хвилин до призначеного часу співбесіди, щоб мати змогу пройти через охорону. Аплікантам дозволено заходити на територію консульського відділу тільки у час візової співбесіди. Усі апліканти сплачують $100 за подання заяви, і ця сума не підлягає поверненню. Також їм надається візова анкета, яку вони повинні заповнити, поставити дату та свій підпис перед тим, як зайти до консульського відділу. Кожен аплікант повинен бути готовим до обговорення своїх зв’язків поза межами США та обставин подорожі. Візова співбесіда - це дослідження фактів, пов’язаних із біографією апліканта, з метою підтвердження та доповнення інформації, наведеної в анкеті.

Зв’язки апліканта із країною постійного проживання, а також мета поїздки є різними для кожного. Завдання апліканта - продемонструвати міцні зв’язки із країною постійного проживання. В інтересах кожного апліканта правдиво та вичерпно відповідати на запитання анкети та під час візової співбесіди. Консульський відділ просить аплікантів приносити усі документи, які стосуються справи, якщо вони можуть бути корисними (надавати детальнішу інформацію), на візову співбесіду. У більшості випадків подані документи доповнюють ту інформацію, що наведена в анкеті, або обговорюється під час візової співбесіди.

Хоча апліканти і можуть приносити на співбесіду усі документи, що стосуються справи, вони не є вирішальним фактором при відкритті візи. Супроводжувальні документи повинні бути надіслані аплікантові безпосередньо, з тим щоб він міг надати їх під час візової співбесіди. На жаль, у консульського відділу немає змоги зберігати супроводжувальні документи, котрі надходять заздалегідь.

Що потрібно мати з собою під час проходження візової співбесіди

- Дійсний закордонний паспорт (термін дії паспорта повинен на шість місяців перевищувати термін запланованої подорожі). Громадяни будь-якої країни можуть звертатися до консульського відділу у Києві. Однак перевага завжди надається аплікантові, який звертається за візою в країні свого постійного проживання.

- Заповнений примірник кожної з аплікаційних форм, необхідних для типу візи, за якою звертається аплікант.

- Одна фотокартка розміром 50х50 мм на світлому тлі (чорно-білу або кольорову) для кожного апліканта, включаючи дітей. Фотокартка повинна бути зроблена не більше шістьох місяців тому.

- $100 на кожного апліканта, включаючи дітей. Консульський відділ США приймає лише оплату готівкою у доларах США; не приймаються чеки, грошові перекази або кредитні картки.

l Дітям віком до 13 років (включно) не обов’язково бути присутнім на співбесіді, якщо вони не їдуть на навчання до США. Однак у будь-якому випадку, коли дітям менше 16 років, обоє батьків повинні бути присутніми і мати при собі паспорти, а також свідоцтво про народження дитини. Винятками з цього правила є: 1) коли обоє чи один з батьків знаходяться у США (надати докази); якщо хтось з батьків знаходиться у США, то він/вона повинні надати доручення, завірене нотаріусом США про те, що він/вона не заперечує проти подорожі дитини до США; 2) обоє чи один з батьків помер (надати докази); 3) обох чи одного з батьків було позбавлено батьківських прав, і довідку про це може бути надано. Ніяких3 інших винятків не робиться.

Оскільки кожна справа має свої особливості, немає такого документу, котрий гарантував би отримання візи. Документи дуже рідко можуть визначити результат співбесіди. Закон США вимагає, щоб особи, які подорожують до США, довели те, що мета їхньої подорожі є легітимною та підпадає під вимоги до даного типу візи. Вони також повинні довести, що не є потенційними іммігрантами до США.

Під час співбесіди потрібно надати наступні супроводжувальні документи

Для бізнес-візи (B-1 або B-1/B-2):

1. Ґрунтовний лист, який пояснює суть та мету подорожі апліканта у США, а також зв’язки між аплікантом та запрошуючою стороною, є дуже доцільним.

Для туристичної візи (B-2):

1. Ґрунтовний лист, який пояснює суть та мету подорожі апліканта до США, а також зв’язки між аплікантом та запрошуючою стороною, є дуже доцільним.

Для студентської візи (F):

1. Форму I-20 (оригінал та копію).

2. Довідку про те, що оплату за навчання та проживання може бути здійснено (лист про надання стипендії, банківський документ про підтвердження платоспроможності, документ від навчального закладу про те, що оплату за навчання здійснено).

3. Цей пункт стосується аплікантів віз F-2. Вони повинні представити докази зв’язків із особою, яка має або звертається по візу F-1.

Для тимчасової робочої візи (H):

1. Запрошення, у якому пояснено рід зайнятості апліканта у США та документи, що демонструють фінансову спроможність роботодавця (бажано).

2. Петицію H, схвалену USCIS (обов’язково оригінал та копію).

3. Копію петиції, поданої до USCIS для схвалення (обов’язково).

4. Цей пункт стосується тих, хто звертається по візу H-4. Їм необхідно надати докази своїх зв’язків з особою, яка має або звертається по візу H, а також документи про прибутки власника візи (бажано).

Для візи по обміну (J):

1. Форму DS-2019 (оригінал та копію).

2. Запрошення, яке пояснює суть програми і як аплікант був обраний для участі у ній.

3. Цей пункт стосується тих, хто звертається по візу J-2. Вони повинні представити докази своїх зв’язків з особою, яка має або звертається по візу J-1.

Для тимчасової робочої візи (L):

1. Запрошення, в якому пояснюється рід зайнятості апліканта у США, та документи, що демонструють фінансову спроможність петиціонера (бажано).

2. Петицію L, схвалену USCIS, разом із листом завіри (обов’язково оригінал та копію).

3. Копію петиції, поданої до USCIS для схвалення (обов’язково).

4. Доказ працевлаштування за останні два роки.

5. Особа, яка звертається по візу L-2, повинна надати докази своїх зв’язків із особою, яка звертається по візу L, або із власником візи; документи про прибутки власника візи (бажано).

Для тимчасової робочої візи (P):

1. Ґрунтовний лист, котрий пояснює суть та мету бізнесу апліканта у США та відносини між аплікантом та запрошуючою стороною, є дуже доцільним.

2. Петиція P, схвалену USCIS, разом із листом завіри (обов’язково оригінал та копію).

3. Копію петиції, поданої до USCIS для схвалення (обов’язково).

4. Апліканти, які подорожуватимуть як утриманці власників візи P, повинні представити докази своїх зв’язків із аплікантом або власником візи, а також докази фінансової спроможності власника візи Р.

Для тимчасової візи релігійного працівника (R):

1. Ґрунтовний лист, котрий пояснює суть та мету перебування апліканта у США.

2. Докази того, що аплікант є кваліфікованим для посади, котру він/вона збирається зайняти.

3. Підтвердження членства у релігійній організації протягом щонайменше останніх двох років.

4. Апліканти візи R-2 повинні надати підтвердження своїх зв’язків із аплікантами візи R-1 або власником візи, а також докази фінансової спроможності власника візи R-1.

Апліканти, котрі виїжджають до США на лікування, повинні надати:

1. Діагноз від українського лікаря, який засвідчує фізичний стан особи і причину, з якої цю хворобу не можна вилікувати або не можна продовжувати лікування в Україні.

2. Лист від американського лікаря, який стверджує, що він буде лікувати хворого апліканта, і підтверджує вартість лікування.

3. Докази наявності коштів для оплати лікування.

Особам, які їдуть до США з метою проходження термінового медичного лікування, не потрібно призначати співбесіду, однак вони повинні заздалегідь повідомити про це консульський відділ з тим, щоб їхнє ім’я внесли до списку осіб, призначених на співбесіду.

Вартість візи: стандартна гостьова та бізнес-віза (В) - безкоштовна для одноразового в’їзду (дійсна протягом шести місяців), $65 для багаторазового в’їзду (дійсна протягом п’яти років); для усіх інших категорій віз, котрі стосуються українських громадян, оплата не передбачена.

Усі апліканти та їх утриманці, окрім тих, які звертаються за візами типу H1, B, L, O-1 та R, повинні подолати презумпцію потенційного іммігранта, котру автоматично накладає на них ст. 214 (б) закону США «Про імміграцію та громадянство» (1952 року). Згідно закону, особа може отримати візу лише у тому випадку, якщо консульський офіцер переконаний у тому, що:

1. Особа постійно проживає поза межами США.

2. Особа не має наміру назавжди залишати місце свого постійного проживання.

3. Мета подорожі відповідає даному типу візи, встановленому законом США «Про імміграцію та громадянство».

Довести те, що особа не має наміру назавжди залишати країну постійного проживання, можна шляхом демонстрації міцних сімейних, економічних та соціальних зв’язків з країною проживання. Навіть у випадку, коли особа надає докази існування таких зв’язків, офіцер консульського відділу зобов’язаний, згідно закону, відмовити у наданні візи, якщо існує підозра, що аплікант має намір розірвати ці зв’язки, вони є недостовірними, зв’язки у США є сильнішими, ніж в Україні, або мета поїздки не відповідає даній категорії неімміграційних віз. Відповідальність за доведення цього покладено лише на саму особу, і віза не може бути видана, спираючись на гарантії або застави третьої сторони на користь апліканта.

Офіційний сайт посольства США в Україні usembassy.kiev.ua




ШЕСТЬ ВИДОВ ФРАНЦУЗСКОЙ ЛЮБВИ
Что ждет девушку, впервые попавшую в Париж?

Любой зверек,
будь он последний гад,
насильной смене родины не рад

ФЕМИНИЗАЦИЯ АРМИИ
В Израиле женщины наконец-то добились равноправия с мужчинами





В ЕВРОПУ – БЕЗ ВИЗ
Что должны знать украинцы, чтобы успешно воспользоваться безвизовым режимом с ЕС

ИЗ ТУРИСТОВ – В АБОРИГЕНЫ
Гражданам некоторых стран стать австралийцем теперь легче

КАК СТАТЬ ЗУБНЫМ ТЕХНИКОМ
Профессии зубного техника в Германии обучают по дуальной системе


ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

«Заграница» - газета об эмиграции, работе, учебе и отдыхе за рубежом. E-mail: info@zagranitsa.info


© «Заграница» (1999-2018)