Каждый человек имеет право на свободу передвижения

ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

Географический указатель

СПОРТБРЕНД

Содержание номера и географический указатель: «Заграница» №26 (183) Франция

ВИЗОВЫЙ ОТДЕЛ


Візи у Францію

25/6/2003

Вартість віз

Транзитна віза (короткочасна) - 10 євро

Віза до 30 днів (короткочасна) - 25 євро

Віза від 30 до 90 днів одноразова (короткочасна) - 30 євро

Віза від 30 до 90 днів багаторазова (короткочасна) - 35 євро

Віза багаторазова річна (короткочасна) - 50 євро

Віза довгострокова (віза сімейного возз’єднання, студентська, виза Au Pair - 99 євро

Віза усиновлення - 15 євро

Увага! Вартість візи може змінюватись на початку першої та другої половини місяця, в залежності від коливання курсу гривні.

Короткочасна віза надається безкоштовно:

  • особам віком до 25 років (для громадян СНД)
  • дружинам французьких громадян
  • стипендіантам французького уряду

Для заявників на довгострокову студентську візу передбачений 50-відсотковий тариф.

Документи, що необхідно подати на отримання короткочасної візи у Францію

Транзитна віза

  • одна анкета на короткочасну візу (дві для не українців);
  • одна фотокартка 3x4 см (дві для не українців);
  • паспорти міжнародний та національний;
  • медичне страхування, дійсне на всьому шенгенському просторі;
  • віза до країни кінцевого призначення;
  • потвердження готелю про резервування та попередню оплату, надіслані безпосередньо на факс посольства
    ((044) 229-62-15);
  • квитки туди й назад (або підтвердження бронювання квитка);
  • гроші за візу за діючим тарифом у гривнях.

Туристична віза

  • одна анкета на короткочасну візу (дві для не українців);
  • одна фотокартка 3x4 см (дві для не українців);
  • паспорти міжнародний та національний;
  • медична страховка, дійсна на всьому шенгенському просторі;
  • оригінал запрошення та його ксерокопія;
  • довідка з місця роботи, навчання чи пенсійне посвідчення, та їх ксерокопії;
  • свідоцтво про шлюб, розлучення (чи про смерть дружини) та ксерокопія;
  • квиток в обидва кінці;
  • гроші за візу за діючим тарифом у гривнях.

Службова віза

  • одна анкета на короткочасну візу (дві для не українців);
  • одна фотокартка 3х4 см (дві для не українців);
  • міжнародний та національний паспорти;
  • медична страховка, дійсна на всьому шенгенському просторі;
  • оригінал запрошення на офіційному бланку товариства, зареєстрованого у Франції, з детальним описом мети поїздки та його ксерокопія, запрошуюча сторона також повинна надіслати цей документ на факс посольства ((044) 229-62-15).
  • довідка з місця роботи;
  • гроші за візу за діючим тарифом у гривнях;
  • свідоцтво про шлюб, розлучення чи смерть дружини плюс фотокопія;
  • квиток в обидва кінці.

Документи, що необхідно подати на отримання французької довгострокової візи сімейного об’єднання

Документи, які подає родич, який проживає у Франції

  • зобов’язання про взяття на утримання;
  • три останні довідки про зарплату;
  • три останні квитанції оплати електроенергії, телефону;
  • останнє податкове сповіщення;
  • копія посвідчення на проживання українського родича;
  • останні квитанції квартирної плати або документ про власність на житло;
  • у певних випадках - попередній запис до навчального закладу;
  • ксерокопія сімейної книжки;

    Заявники подають документи в оригіналі з трьома ксерокопіями.

Документи, які подає заявник

1) шість анкет на довгострокову візу;

2) шість фотокарток 3х4 см;

3) міжнародний і національний паспорти;

4) свідоцтво про народження;

5) батьківський дозвіл з передачею відповідальності поручителю у Франції (для неповнолітніх);

6) довідку про несудимість (для повнолітніх);

7) зобов’язання не працювати у Франції (для повнолітніх родичів по висхідній лінії, на утриманні чи не на утриманні);

8) медична страховка на 3 перші місяці;

9) гроші за візу за діючим тарифом у гривнях;

Документи 4), 5), 6), 7) мають бути завірені нотаріусом, легалізовані Міністерством юстиції, Міністерством закордонних справ, потім перекладені французькою мовою. Заявники подають документи в оригіналі з трьома ксерокопіями.

Документи, що не обхідно подати на отримання французької довгострокової студентської візи та візи Аu Pair

Документи, які подає французький громадянин

  • потвердження запису до навчального закладу у Франції;
  • попередня оплата житла, якщо йдеться про університетський гуртожиток.

Якщо студент мешкатиме у приватної особи, остання повинна надати

  • лист-зобов’язання про утримання на рівні не менш 420 євро на місяць;
  • останнє податкове сповіщення;
  • довідка про прибутки за 3 останні місяці;
  • три останні квитанції оплати електроенергії, телефону;
  • ксерокопія посвідчення особи;
  • три останні квитанції квартирної плати або документ про власність.

Заявники подають документи в оригіналі з трьома ксерокопіями.

Документи, які подає український громадянин

1) шість анкет на довгострокову візу;

2) шість фотокарток 3х4 см;

3) міжнародний і національний паспорти;

4) свідоцтво про народження;

5) батьківський дозвід з передачею відповідальності поручителю у Франції (для неповнолітніх);

6) довідка про несудимість (для повнолітніх);

7) дипломи чи посвідчення, які має заявник;

8) довідка з місця роботи, якщо заявник працює;

9) гроші за візу за діючим тарифом у гривнях;

10) мотиваційний лист.

Документи 4), 5), 6), 7) мають бути завірені нотаріусом, легалізовані Міністерством юстиції, Міністерством закордонних справ, потім перекладені французькою мовою. Заявники подають документи в оригіналі з трьома ксерокопіями.

Документи, що необхідно подати на отримання французької візи з метою шлюбу

Документи, які подає французький громадянин

§ шлюбне оголошення у французькій мерії;

§ довідка про відсутність перешкод для шлюбу;

§ три останні довідки про зарплату;

§ три останні квитанції оплати за електроенергію або телефон;

§ останнє податкове сповіщення;

§ копія посвідчення особи;

§ три останні квитанції квартирної плати або документ про власність на житло.

Заявники подають документи в оригіналі з трьома ксерокопіями.

Документи, які подає український громадянин

1) одна анкета на короткочасну візу;

2) одна фотокартка 3х4 см;

3) міжнародний та національний паспорти;

4) свідоцтво про народження;

5) довідка про несудимість;

6) гроші за короткочасну одноразову візу на 90 днів у гривнях за діючим тарифом.

Документи 4), 5), 6) мають бути завірені нотаріусом, легалізовані Міністерством юстиції, Міністерством закордонних справ, потім перекладені французькою мовою. Заявники повинні подавати документи в оригіналі з трьома ксерокопіями.

За інформацією сайту посольства
Франції в Україні ambafrance.kiev.ua
Адреса посольства:
Київ, вул. Рейтарська, 39
Tел.: (044) 228-73-69, 228-87-28.




ШЕСТЬ ВИДОВ ФРАНЦУЗСКОЙ ЛЮБВИ
Что ждет девушку, впервые попавшую в Париж?

Любой зверек,
будь он последний гад,
насильной смене родины не рад

ФЕМИНИЗАЦИЯ АРМИИ
В Израиле женщины наконец-то добились равноправия с мужчинами





В ЕВРОПУ – БЕЗ ВИЗ
Что должны знать украинцы, чтобы успешно воспользоваться безвизовым режимом с ЕС

ИЗ ТУРИСТОВ – В АБОРИГЕНЫ
Гражданам некоторых стран стать австралийцем теперь легче

КАК СТАТЬ ЗУБНЫМ ТЕХНИКОМ
Профессии зубного техника в Германии обучают по дуальной системе


ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

«Заграница» - газета об эмиграции, работе, учебе и отдыхе за рубежом. E-mail: info@zagranitsa.info


© «Заграница» (1999-2018)