Каждый человек имеет право на свободу передвижения

ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

Географический указатель

СПОРТБРЕНД

Содержание номера и географический указатель: «Заграница» №25 (182) Чехия

ВИЗОВЫЙ ОТДЕЛ


Оформлення віз до Чеської Республіки

18/6/2003

З 28 червня 2000 року для громадян України було введено візовий режим в’їзду до Чеської Республіки. Для бажаючих поїхати в ЧР необхідна одна з трьох типів віз:

1. Віза на короткострокове перебування до 90 днів.

2. Транзитна віза одноразова або дворазова з метою транзиту через територію ЧР.

3. Віза довгострокова терміном понад 90 днів.

Закордонний паспорт або інший документ повинен бути дійсним ще 3 місяці після закінчення чинності виданої візи. З огляду на 6-місячну дію візи, закордонний паспорт має бути дійсним ще

9 місяців від дня видачі візи. У паспорті має бути вільна сторінка для видачі візи. Якщо документи для виїзду не відповідають зазначеним вимогам, заява про надання візи не приймається.

Індивідуальні заявники про надання віз на короткострокове перебування до 90 днів та довгострокове перебування терміном понад 90 днів

Бажаючий подати заяву про надання чеської візи одержує порядковий номер, на якому вказана дата подання документів для отримання візи. Порядкові номери видають щоденно з 10:00 до

11:00 години та від 15:00 до 16:00 години у консульському відділі. Для одержання номера необхідно подати акуратно заповнену анкету про надання візи разом із фотокарткою і закордонним та загальногромадянським паспортами заявника. Порядковий номер з датою гарантує, що дана особа буде обслужена у зазначений день.

У встановлений на порядковому номері день заявник має з’явитися в консульський відділ і в загальній черзі подати у вікні №3 заяву про надання чеської візи та необхідні документи: акуратно заповнену й підписану анкету з наклеєною фотокарткою (3,5х4,5 см). Заявник може також пред’явити запрошення з ЧР, засвідчене поліцією в справах іноземців (цей документ при поїздці в ЧР надає

йому ряд переваг). Після прийому заяви референт видає підтвердження (корінець) з датою прийняття заяви, з порядковим номером заяви, з печаткою посольства й підписом референта, про термін одержання візи можна домовитися з референтом.

У віконці №1 приймаються заяви й документи на надання віз понад 90 днів з метою працевлаштування, підприємництва чи об’єднання сім’ї. Після прийняття заяви референт видасть підтвердження з датою прийняття заяви, з порядковим номером заяви, з печаткою посольства й підписом референта.

Стандартний термін оформлення візи - 10 робочих днів. По закінченні цього терміну заявник повинен з’явитися в консульський відділ і після оплати у вікні

№6 одержати закордонний паспорт з візою та інструкцією щодо поїздки.

Зверніть увагу:

  • заявник на прохання референта повинен дати пояснення щодо даних, зазначених у заяві. Необізнаність з даними може стати причиною неприйняття заяви;

  • у випадку прийняття заяви про надання візи без подання інших документів на кордоні іноземець на прохання контрольних органів повинен подати інші необхідні документи.

Заяви про надання візи зі службовою метою (для приватних підприємців, державних підприємств, установ та інших організацій)

Заяви про надання візи подаються у вікні №2 в загальній черзі без узятих наперед порядкових номерів з датою. Для подання заяви необхідно подати:

  • лист української організації з проханням прийняти документи з метою оформлення віз для працівників фірми і вказівкою мети поїздки в ЧР, підписаний директором організації та з офіційною печаткою;
  • список працівників (зазначити прізвище, ім’я, дату народження, посаду) з підписом директора і з печаткою української організації;
  • лист чеської партнерської організації, що підтверджує мету поїздки в Чеську Республіку.

Після цього видається підтвердження з датою про прийняття заяви, з порядковими номерами заяв та прізвищами, датою видачі віз. Стандартний термін оформлення візи - 10 робочих днів у випадку, якщо з референтом не узгоджено точний термін. В установлений день після оплати у вікні №6 необхідно одержати паспорти з візами.

Поїздки в ЧР через туристичні агентства

Туристична фірма, що оформлює заяви про надання віз для туристів повинна пройти систему реєстрації.

Заяви про надання віз подають туристичні фірми, зареєстровані в Консульському відділі. Заяви від туристичних фірм приймають у вікні №2 на підставі попередньої телефонної домовленості з референтом про день і час прийняття заяв. До заяви додають такі документи:

  • лист української туристичної фірми з проханням прийняти документи на оформлення віз для учасників поїздки, зазначити номер групи, кількість осіб, маршрут поїздки й місця перебування, назви та адреси готелів, дату від’їзду з Києва чи з інших міст України, а також вид транспорту. Лист повинен мати підпис директора туристичної фірми та офіційну печатку;
  • список учасників поїздки (прізвище, ім’я, дата народження) з підписом директора й печаткою української організації;
  • копію про замовлення послуг і лист чеської партнерської організації, що підтверджує забезпечення послуг у ЧР;
  • копію чека про оплату вартості поїздки кожним учасником;
  • акуратно заповнені й підписані анкети про надання візи з наклеєною фотокарткою (3,5х4,5 см).

Після цього референт видає підтвердження з датою про прийняття з порядковими номерами заяв, датою видачі віз. Стандартний термін оформлення візи -

10 робочих днів у випадку, якщо з референтом не узгоджено точний термін.

В установлений день після оплати у вікні №6 необхідно одержати паспорти з візою.

Звертаємо увагу туристів-індивідуалів, організацій, фірм і турагентств на можливі проблеми із закордонними паспортами. Закордонний паспорт або дитячий проїзний документ повинен бути дійсним ще 3 місяці після закінчення терміну дії виданої візи (термін чинності візистановить 180 днів). З огляду на 6-місячну дію візи закордонний паспорт має бути дійсним ще 9 місяців від дня видачі візи. У паспорті має бути вільна сторінка для видачі візи. Якщо документи для виїзду не відповідають зазначеним вимогам, заява про надання візи не приймається.




ШЕСТЬ ВИДОВ ФРАНЦУЗСКОЙ ЛЮБВИ
Что ждет девушку, впервые попавшую в Париж?

Любой зверек,
будь он последний гад,
насильной смене родины не рад

ФЕМИНИЗАЦИЯ АРМИИ
В Израиле женщины наконец-то добились равноправия с мужчинами





В ЕВРОПУ – БЕЗ ВИЗ
Что должны знать украинцы, чтобы успешно воспользоваться безвизовым режимом с ЕС

ИЗ ТУРИСТОВ – В АБОРИГЕНЫ
Гражданам некоторых стран стать австралийцем теперь легче

КАК СТАТЬ ЗУБНЫМ ТЕХНИКОМ
Профессии зубного техника в Германии обучают по дуальной системе


ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

«Заграница» - газета об эмиграции, работе, учебе и отдыхе за рубежом. E-mail: info@zagranitsa.info


© «Заграница» (1999-2018)