Каждый человек имеет право на свободу передвижения

ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

Географический указатель

СПОРТБРЕНД

Содержание номера и географический указатель: «Заграница» №25 (182) Чехия

ВИЗОВЫЙ ОТДЕЛ


Корисна інформація для тих, хто від’їжджає до Чехії

18/6/2003

Термін чинності візи

У правому верхньому куті візи зазначено дати її чинності. Перша дата - день початку дії візи, інша дата - день закінчення її дії. Наприклад, 24/08/03 означає, що термін дії візи закінчується 24 серпня 2003 року. Це день, коли ви повинні залишити країну.

Документи на продовження короткострокових віз необхідно подавати до поліції ЧР щонайменше за три дні до закінчення терміну візи. Для довгострокових трудових, підприємницьких віз, віз на об’єднання сім’ї це необхідно робити не пізніше як за три тижні до закінчення терміну дії візи.

Обов’язки іноземця

Протягом 3 робочих днів після приїзду до місця перебування в

Чехії іноземець повинен з’явитися

до поліції для реєстрації. При мешканні в готелі чи в іншому подібному закладі реєстрацію проводить сама установа.

Зберегти другу частину облікового листка з печаткою ККП для подання її на кордоні при виїзді з ЧР.

У випадку зміни місця роботи іноземець повинен звернутися до поліції з метою одержання нової візи.

Невиконання цих обов’язків може спричинити скасування візи або проблеми під час виїзду.

Проїзд кордону ЧР

Звертаємо увагу на те, що прикордонна поліція ЧР може вимагати від іноземців подання таких документів:

  • запрошення в гості до ЧР, засвідчене поліцією в справах іноземців;
  • або ваучер туристичної фірми при поїздках на відпочинок і туризм;
  • або готівкові гроші ($35 для однієї особи на добу) при туристичній поїздці без запрошення з Чехії чи послуг турфірми;
  • облікову картку, яку одержує кожний заявник одночасно з візою в паспорті. Одна частина служить для в’їзду, інша - з етикеткою на задньому боці - для виїзду. При машинному варіанті в картці потрібно розписатися. При ручному варіанті заповнення потрібно розписатися (в правому нижньому куті), заповнити номер паспорта, номер візи (з паспорта), зазначити дату народження, мету поїздки, перше місце проживання в Чеській Республіці;
  • страховий поліс, оскільки в Чехії громадянам України медичне обслуговування надається лише на платній підставі.

За матеріалами сайту посольства Чеської Республіки в Україні www.czechembassy.org
Адреса посольства:
вул. Ярославів Вал, 34-А,
Тел.: (044) 212-21-10, 212-04-31.




ШЕСТЬ ВИДОВ ФРАНЦУЗСКОЙ ЛЮБВИ
Что ждет девушку, впервые попавшую в Париж?

Любой зверек,
будь он последний гад,
насильной смене родины не рад

ФЕМИНИЗАЦИЯ АРМИИ
В Израиле женщины наконец-то добились равноправия с мужчинами





В ЕВРОПУ – БЕЗ ВИЗ
Что должны знать украинцы, чтобы успешно воспользоваться безвизовым режимом с ЕС

ИЗ ТУРИСТОВ – В АБОРИГЕНЫ
Гражданам некоторых стран стать австралийцем теперь легче

КАК СТАТЬ ЗУБНЫМ ТЕХНИКОМ
Профессии зубного техника в Германии обучают по дуальной системе


ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

«Заграница» - газета об эмиграции, работе, учебе и отдыхе за рубежом. E-mail: info@zagranitsa.info


© «Заграница» (1999-2018)