Каждый человек имеет право на свободу передвижения

ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

Географический указатель

СПОРТБРЕНД

Содержание номера и географический указатель: «Заграница» №25 (182) Чехия

ВИЗОВЫЙ ОТДЕЛ


Одержання візи на перебування в ЧР понад 90 днів з метою підприємництва

18/6/2003

До заяви для одержання візи на перебування в Чехії понад 90 днів іноземець повинен подати:

  • Закордонний паспорт (повертається назад), заповнену анкету про надання візи з фотокарткою.
  • Ще одну фотокартку (таку ж).
  • Документ, що підтверджує мету перебування в ЧР, цим документом, зокрема, є:
    • з метою виконання роботи за фахом/підприємництва:
      • засвідчена копія Живностенського ліста (ліцензії на підприємництво) і засвідчена копія запису до торгового реєстру фізичної особи або
      • підтверджений лист до відповідної Живностенської установи з повідомленням наміру займатися підприємництвом, або
      • лист Живностенського відділу місцевого/міського муніципалітету з проханням усунення перешкоди - в наданні дозволу на довгострокове перебування в Чеській Республіці, або
      • посвідчення місцевого муніципалітету про запис до реєстру селян, що господарюють самостійно;
    • з метою підприємництва/участь у юридичній особі (утвореній згідно з Торговим кодексом) член торгового товариства (V.O.S.), член командитного товариства, член правління, член наглядової ради, секретар, член кооперативу і под. має надати засвідчену копію установчого договору або нотаріальний запис про заснування, або зміни торгового товариства чи кооперативу, в якому іноземець братиме участь як учасник або член командитного товариства, або як член правління, чи член наглядової ради, або як секретар, чи член кооперативу. Якщо юридична особа з’явилася згідно з Торговим кодексом і вже включена до Торгового реєстру, а іноземець додатково взяв у ній участь, подається також засвідчена копія витягу з торгового реєстру, що підтверджує існування даної юридичної особи, та документ про те, що іноземець є учасником у цій юридичній особі.
  • Документ про забезпечення житлом із зазначенням терміну. Таким документом зокрема вважається:
    • заява фізичної особи, що є власником нерухомості, про надання житла іноземцеві, засвідчена підписом орендодавця і згодою на надання житла іноземцеві на термін його перебування в ЧР;
    • заява юридичної особи, що є власником нерухомості, про забезпечення житлом іноземця. Якщо йдеться про забезпечення житла в орендованій нерухомості, потрібно подати засвідчену копію договору про оренду з домовласником нерухомості;
    • у випадку оренди квартири подати засвідчену копію договору про оренду з письмовою згодою власника нерухомості на оренду квартири;
    • у випадку найму квартири або частини квартири подати засвідчену копію договору про наймання і письмову згоду власника або власників нерухомості;
    • у випадку надання житла в гуртожитку або в пансіонаті чи в іншому закладі, що надає послуги в забезпеченні житлом, іноземець подає оригінал підтвердження (з підписом директора і печаткою фірми) про забезпечення житлом із зазначенням терміну.
  • Фінансові засоби на перебування в ЧР:
    • з метою підприємництва як фізична особа, що має живностенський лист, у розмірі 50 прожиткових мінімумів, установлених законом (116.000 крон);
    • з метою підприємництва як співучасть у юридичній особі у розмірі 15 прожиткових мінімумів, тобто 34.800 крон ($1.050), а за кожний наступний місяць ця сума збільшується вдвічі від суми прожиткового мінімуму, тобто 4.640 крон ($140), всього 86.000 крон.

      Фінансові кошти повинні бути в чеських кронах на особистому рахунку в банку або ж в еквіваленті в доларах США на рахунку в банку ЧР чи в зарубіжному банку. В зазначеному випадку наявність коштів потрібно підтвердити міжнародною кредитною карткою і підтвердженням про стан рахунку (засвідчений переклад чеською мовою).
  • Витяг із «Реєстру покарань ЧР» та подібний документ держави, громадянином якої він є, або ж іноземець, що в ній безперервно перебуває чи перебував за останні 3 роки, на період довший понад 6 місяців. Вимога подання витягу із «Реєстру покарань ЧР» вважається виконаною тоді, коли іноземець подасть клопотання про цей витяг у посольство й дасть згоду на надсилання його безпосередньо компетентному органові - SСРР. Іноземець, молодший 15 років, документ про судимість не подає.
  • Копію сторінки закордонного паспорта заявника з його даними.




ШЕСТЬ ВИДОВ ФРАНЦУЗСКОЙ ЛЮБВИ
Что ждет девушку, впервые попавшую в Париж?

Любой зверек,
будь он последний гад,
насильной смене родины не рад

ФЕМИНИЗАЦИЯ АРМИИ
В Израиле женщины наконец-то добились равноправия с мужчинами





В ЕВРОПУ – БЕЗ ВИЗ
Что должны знать украинцы, чтобы успешно воспользоваться безвизовым режимом с ЕС

ИЗ ТУРИСТОВ – В АБОРИГЕНЫ
Гражданам некоторых стран стать австралийцем теперь легче

КАК СТАТЬ ЗУБНЫМ ТЕХНИКОМ
Профессии зубного техника в Германии обучают по дуальной системе


ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

«Заграница» - газета об эмиграции, работе, учебе и отдыхе за рубежом. E-mail: info@zagranitsa.info


© «Заграница» (1999-2018)