Каждый человек имеет право на свободу передвижения

ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

Географический указатель

СПОРТБРЕНД

Содержание номера и географический указатель: «Заграница» №25 (182) Чехия

ВИЗОВЫЙ ОТДЕЛ


Порядок одержання візи на перебування в Чехії понад 90 днів з метою навчання

18/6/2003

До заяви для надання візи на перебування в Чехії понад 90 днів іноземець повинен подати:

  • Закордонний паспорт і заповнену анкету про надання візи з фотокарткою.
  • Ще одну фотокартку.
  • Документ, що підтверджує мету перебування в ЧР. Таким документом є:
    • лист Міністерства освіти, молоді й фізичного виховання ЧР про надання стипендії на стаціонарну денну форму навчання у вищому навчальному закладі з підтвердженням про забезпечення житлом на період навчання й зазначенням розміру стипендії;
    • для стаціонарного навчання на підставі складеного іспиту - лист вищого навчального закладу, що підтверджує факт прийняття на навчання за обраною формою;
    • для навчання на комерційній основі - лист вищого навчального закладу, що засвідчує факт прийняття на навчання за обраною формою й підтвердження про оплату витрат на навчання, видане вищим навчальним закладом.
  • Документ про забезпечення житлом, якщо зобов’язання про це не міститься в листі про прийняття на навчання. Таким документом, зокрема, вважається:
    • підтвердження про забезпечення житла в студентському або в іншому громадському гуртожитку, підписане директором об’єкта і підтверджене фірмовою печаткою;
    • заява фізичної або юридичної особи (фірми, організації) про надання житла іноземцеві, на якій необхідні підписи власників об’єкта, засвідчені нотаріально.
  • Фінансові засоби на перебування на території ЧР, якщо зобов’язання про це не міститься в листі про прийняття на навчання. Таким документом, зокрема, вважається:
    • підтвердження про надання стипендії вищим навчальним закладом;
    • підтвердження про те, що студент є власником засобів у розмірі 15 прожиткових мінімумів, тобто 34.800 крон, а за кожний наступний місяць ця сума збільшується вдвічі від суми прожиткового мінімуму, тобто 4.640 крон, усього - 86.000 крон. Фінансові кошти повинні бути в чеських кронах на особистому рахунку в банку або ж в еквіваленті в доларах США на рахунку в банку ЧР чи в зарубіжному банку. В зазначеному випадку наявність коштів потрібно підтвердити міжнародною кредитною карткою і підтвердженням про стан рахунку (засвідчений переклад чеською мовою).
  • Витяг із «Реєстру покарань ЧР» і подібний документ держави, громадянином якої він є, або ж іноземець, що в ній перебуває чи перебував безперервно терміном понад 6 місяців. Вимога подати витяг із «Реєстру покарань ЧР» вважається виконаною тоді, коли іноземець подасть клопотання про цей витяг у посольство й дасть згоду на надсилання його безпосередньо компетентному органові SСРР.
  • Копію сторінки закордонного паспорта заявника з його даними.

    Заявники візи на довгострокове перебування повинні особисто подати заяву до консульського відділу посольства ЧР. Термін оформлення візи приблизно 2-4 місяці від дня подання заяви (дозволений законом термін - до 120 днів). Термін оформлення візи з метою навчання - 2 місяці з дня подання заяви. Вартість візи - $40-45. Оплата проводиться готівкою при одержанні візи.




ШЕСТЬ ВИДОВ ФРАНЦУЗСКОЙ ЛЮБВИ
Что ждет девушку, впервые попавшую в Париж?

Любой зверек,
будь он последний гад,
насильной смене родины не рад

ФЕМИНИЗАЦИЯ АРМИИ
В Израиле женщины наконец-то добились равноправия с мужчинами





В ЕВРОПУ – БЕЗ ВИЗ
Что должны знать украинцы, чтобы успешно воспользоваться безвизовым режимом с ЕС

ИЗ ТУРИСТОВ – В АБОРИГЕНЫ
Гражданам некоторых стран стать австралийцем теперь легче

КАК СТАТЬ ЗУБНЫМ ТЕХНИКОМ
Профессии зубного техника в Германии обучают по дуальной системе


ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

«Заграница» - газета об эмиграции, работе, учебе и отдыхе за рубежом. E-mail: info@zagranitsa.info


© «Заграница» (1999-2018)