Каждый человек имеет право на свободу передвижения

ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

Географический указатель

СПОРТБРЕНД

Содержание номера и географический указатель: «Заграница» №25 (182) Чехия

ВИЗОВЫЙ ОТДЕЛ


Порядок одержання візи на перебування в ЧР понад 90 днів з метою об’єднання сім’ї

18/6/2003

  • Закордонний паспорт і заповнена анкета про надання візи з фотокарткою.
  • Ще одна така ж фотокартка.
  • У випадку об’єднання сім’ї з громадянином ЧР подається засвідчена копія свідоцтва про одруження (коли йдеться про подружню пару), засвідчена копія свідоцтва про народження (коли йдеться про неодружену дитину віком до 18 років), інший документ, що підтверджує родинний зв’язок (коли йдеться про старих батьків); у випадку об’єднання сім’ї з іноземцем подається засвідчена копія свідоцтва про одруження (коли йдеться про подружню пару), засвідчена копія свідоцтва про народження (коли йдеться про неодружену дитину віком до 18 років), інший документ, що підтверджує родинний зв’язок (коли йдеться про старих батьків).
  • Власноручне засвідчення члена родини з ЧР про зобов’язання забезпечити (дружину, дочку, сина, самотню матір або батька) фінансовими й матеріальними засобами весь час перебування в ЧР. Підпис поручителя повинен бути засвідчений нотаріусом. До зазначеного засвідчення подається документ з банку про стан рахунку. На рахунку необхідно мати суму в розмірі 15 прожиткових мінімумів для особистих потреб на перший місяць плюс подвійний прожитковий мінімум на кожний наступний місяць протягом одного року (всього 86.000 крон).
  • Для дітей до 18 років фінансова сума становить 50%. Можна подати й підтвердження про розмір місячної зарплати поручителя.
  • Документ про забезпечення житлом (засвідчення квартиродавця) із зазначенням терміну, із засвідченим підписом квартиродавця і його згодою на надання житла іноземцеві на період його перебування в ЧР. Таким документом, зокрема, вважається:
    • заява фізичної особи, що є власником нерухомості, про надання житла іноземцеві, засвідчена підписом і його згодою на поселення іноземця на термін його перебування на території ЧР;
    • заява юридичної особи, що є власником нерухомості, про забезпечення житлом іноземця. Якщо йдеться про поселення в орендованій нерухомості, потрібно подати засвідчену копію договору про оренду з домовласником нерухомості;
    • у випадку оренди квартири подати засвідчену копію договору про оренду з письмовою згодою власника нерухомості на оренду квартири;
    • у випадку найму квартири або частини квартири подати засвідчену копію договору про наймання і письмову згоду власника або власників нерухомості;
    • у випадку надання житла в гуртожитку або в пансіонаті чи в іншому закладі, що надає послуги на забезпечення житлом, іноземець подає оригінал підтвердження (з підписом директора і печаткою фірми) про забезпечення його житлом із зазначенням терміну.
  • Витяг із «Реєстру покарань ЧР» та подібний документ держави, громадянином якої він є, або ж іноземець, що в ній перебуває чи перебував безперервно за останні 3 роки на період понад 6 місяців. Вимога подання витягу із «Реєстру покарань ЧР» вважається виконаною тоді, коли іноземець подасть клопотання про надання цього витягу в посольство й дасть згоду на надсилання його безпосередньо компетентному органові - SСРР. Іноземець, молодший 15 років, документ про судимість не подає.
  • Копію сторінки закордонного паспорта заявника з його даними і копію закордонного паспорта поручителя з підтвердженням дозволу на довгострокове або постійне перебування в ЧР.

    Заяву про надання візи понад 90 днів з метою об’єднання сім’ї можна подати також у служби дирекції прикордонної поліції та поліції в справах іноземців поліцейської президії ЧР у таких випадках:
    1. Таку заяву іноземець подає в період перебування на території ЧР на підставі візи на перебування понад 90 днів з метою об’єднання сім’ї, й звертається з проханням про надання візи з іншою метою.
    2. Таку заяву іноземець подає в період перебування на території ЧР на підставі візи на перебування понад 90 днів і звертається з проханням про надання візи з іншою метою - метою об’єднання сім’ї.
    3. Віза надається неповнолітньому або повнолітньому несамозабезпечуваному іноземцеві з метою спільного співжиття із законним представником (член родини), що перебуває на території ЧР на підставі дозволу на постійне перебування або на перебування терміном понад 90 днів або ж є громадянином Чеської Республіки.



  • ШЕСТЬ ВИДОВ ФРАНЦУЗСКОЙ ЛЮБВИ
    Что ждет девушку, впервые попавшую в Париж?

    Любой зверек,
    будь он последний гад,
    насильной смене родины не рад

    ФЕМИНИЗАЦИЯ АРМИИ
    В Израиле женщины наконец-то добились равноправия с мужчинами





    В ЕВРОПУ – БЕЗ ВИЗ
    Что должны знать украинцы, чтобы успешно воспользоваться безвизовым режимом с ЕС

    ИЗ ТУРИСТОВ – В АБОРИГЕНЫ
    Гражданам некоторых стран стать австралийцем теперь легче

    КАК СТАТЬ ЗУБНЫМ ТЕХНИКОМ
    Профессии зубного техника в Германии обучают по дуальной системе


    ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
    - Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

    «Заграница» - газета об эмиграции, работе, учебе и отдыхе за рубежом. E-mail: info@zagranitsa.info


    © «Заграница» (1999-2018)