Каждый человек имеет право на свободу передвижения

ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

Географический указатель

СПОРТБРЕНД

Содержание номера и географический указатель: «Заграница» №12 (169) США

ВИЗОВЫЙ ОТДЕЛ


Процедура отримання неімміграційної візи США

Особа, котра звертається за візою, може розпочинати процес подачі заяви на отримання неімміграційної візи США у будь-який час з тим, щоб визначити чи може вона її отримати. Деякі особи можуть скористатися спрощеною процедурою отримання візи. Консульський відділ розглядає заяви на отримання недипломатичних неімміграційних віз з понеділка по четвер лише за призначенням співбесіди.

21/3/2003

Апліканти надсилають запит про призначення співбесіди електронною поштою, факсом, звичайною листівкою (без конверта) або телеграмою. При цьому запити, відіслані електронною поштою, матимуть більший пріоритет при призначенні співбесіди.

Запит повинен містити:

  • повне ім’я апліканта;
  • дату та місце народження;
  • повну зворотну адресу (з п’ятизначним поштовим індексом);
  • бажану дату співбесіди;
  • заплановану дату п одорожі до США;
  • тип візи, за якою звертатиметься аплікант.

Запит про призначення співбесіди бажано надсилати за сім тижнів до бажаної дати співбесіди. Призначити співбесіду апліканту може й третя особа, але в такому випадку повідомлення про дату та час співбесіди може прийти цій особі, а не апліканту.

Запити електронною поштою відправляйте на адресу appointkiev@state.gov (лише англійською мовою, без вкладених файлів). Номер факсу: (044) 216-33-93. Адреса для листівок та телеграм: Запит про призначення співбесіди. Консульський відділ, посольство США, вул. Миколи Пимоненка, 6, Київ, 01901.

Що очікувати в день інтерв’ю

Апліканти повинні з’явитися щонайменш за 15 хвилин до призначеного часу співбесіди, щоб мати змогу пройти через охорону. Аплікантам дозволено заходити на територію консульського відділу тільки у час їх візової співбесіди. Усі апліканти сплачують $100 за подання заяви, і ця сума не підлягає поверненню. Їм видається анкета, яку вони повинні заповнити перед тим, як зайти до консульського відділу. Кожен аплікант повинен бути готовим до обговорення своїх зв’язків поза межами США та обставин подорожі. Візова співбесіда - це дослідження фактів, пов’язаних із біографією апліканта, що має на меті підтвердити та доповнити інформацію, викладену в анкеті.

Аплікаційні форми

Форма DS-156 повинна заповнюватися усіма аплікантами, які звертаються за неімміграційними візами до США.

Форма DS-157 (додаткова) повинна заповнюватися кожним чоловіком віком від 16 до 45 років (крім аплікантів, які звертаються за візами типу A,G,K і NATO).

Форма DS-158 (додаткова) повинна заповнюватися кожним аплікантом, який звертається за візою F,J або M.

Зв’язки апліканта із країною постійного проживання, а також мета поїздки є особистою справою апліканта, і вони є різними для кожного. Завданням апліканта є продемонструвати легітимність поїздки, а також міцні зв’язки із країною постійного проживання, і в інтересах кожного апліканта правдиво і повністю відповідати на запитання анкети. Заявникам бажано приносити усі документи, котрі стосуються справи, якщо вони можуть бути корисними. У більшості випадків подані документи доповнюють ту інформацію, котра наведена в анкеті або обговорюється під час візової співбесіди. Хоча апліканти і можуть приносити на співбесіду усі документи, що стосуються справи, ці документи не є вирішальним фактором при відкритті візи.

Що потрібно мати з собою під час проходження візової співбесіди
  • Дійсний закордонний паспорт (термін дії паспорта повинен на 6 місяців перевищувати термін запланованої подорожі).
  • Заповнений примірник кожної з аплікаційних форм, необхідних для типу візи, за якою звертається аплікант.
  • Фотокартку для кожного апліканта, включаючи дітей.
  • Оплата за розгляд заяви - по $100 на кожного апліканта, включаючи дітей. Консульський відділ приймає лише оплату готівкою у доларах США та не приймає чеків, грошових переказів або кредитних карток.

Під час співбесіди потрібно надати наступні супроводжувальні документи (залежно від типу візи):

Для бізнес-візи (B-1 або B-1/B-2)

Грунтовний лист, котрий пояснює суть та мету бізнесу апліканта у США та відносини між аплікантом та запрошуючою стороною, є дуже доцільним.

Для туристичної візи (B-2)

Грунтовний лист, котрий пояснює суть та мету подорожі апліканта до США та відносини між аплікантом та запрошуючою стороною, є дуже доцільним.

Для студентської візи (F)

  • Форму I-20 (оригінал та копію).
  • Довідку про те, що оплату за навчання та проживання може бути здійснено.
  • Апліканти віз F-2 повинні надати докази зв’язків із аплікантом візи F-1 або власником візи.

Для тимчасової робочої візи (H)

  • Запрошення, що описує зайнятість апліканта у США та документи, що демонструють фінансову спроможність роботодавця (бажано).
  • Петицію по формі H, затверджену INS (обов’язково оригінал та копію).
  • Копію петиції, поданої до INS для затвердження (обов’язково).
  • Аплікантам візи H-4 також необхідно представити докази своїх зв’язків з аплікантами візи H або власниками цього типу візи; документи про прибутки власника візи (бажано).

Для візи по обміну (J)

  • Форму DS-2019 (оригінал та копію).
  • Запрошення, котре пояснює суть програми і як аплікант був обраний для участі у ній.
  • Апліканти візи J-2 також повинні представити докази своїх зв’язків із аплікантами або власниками візи J-1.

Для тимчасової робочої візи (L)

  • Запрошення, котре описує зайнятість апліканта у США та документи, котрі демонструють фінансову спроможність прохача (бажано).
  • Петицію по формі L, затверджену INS, разом із листом завіри (обов’язково оригінал та копію).
  • Копію петиції, поданої до INS для затвердження (обов’язково).
  • Доказ працевлаштування за останні два роки.
  • Апліканти віз L-2 повинні представити доказ своїх зв’язків із аплікантом візи L або із власником візи; документи про прибутки власника візи (бажано).

Для тимчасової робочої візи (P)

  • Грунтовний лист, котрий пояснює суть та мету бізнесу апліканта у США та відносини між аплікантом та запрошуючою стороною, є дуже доцільним.
  • Петицію по формі P, затвердженою INS, разом із листом завіри (обов’язково оригінал та копію).
  • Копію петиції, поданої до INS для затвердження (обов’язково).
  • Апліканти, котрі подорожуватимуть як утриманці власників візи P, повинні представити докази своїх зв’язків із аплікантом або власником візи, а також прибутків власника візи.

Для тимчасової візи релігійного працівника (R)

  • Грунтовний лист, котрий пояснює суть та мету бізнесу апліканта у США.
  • Докази того, що аплікант є кваліфікованим для посади, котру він збирається зайняти.
  • Підтвердження членства у релігійній організації протягом щонайменше останніх двох років.
  • Апліканти візи R-2 повинні представити підтвердження своїх зв’язків із аплікантами візи R-1 або власни-ком візи, а також прибутків власника візи R-1.

Апліканти, котрі виїжджають до США з метою проходження медичного лікування, повинні надати

  • Діагноз від українського лікаря, котрий засвідчує фізичний стан апліканта і причину, з якої цю хворобу не можна вилікувати в Україні.
  • Лист від американського лікаря, котрий стверджує, що він буде лікувати хворого апліката, і називає вартість цього.
  • Докази наявності коштів на проведення лікування.
  • Особам, котрі їдуть до США з метою проходження термінового медичного лікування, не потрібно призначати співбесіду, однак вони повинні заздалегідь повідомити про це консульський відділ з тим, щоб їх ім’я внесли до списку осіб, призначених на співбесіду.

Вартість віз

Стандартна туристична та бізнес-віза (B) одноразового в’їзду (дійсна протягом 6 місяців) - безкоштовно, $65 для багаторазового в’їзду (дійсна протягом 5 років); для усіх інших категорій віз, котрі стосуються українських громадян, оплата не передбачена.

Імміграційні візи та візи нареченої/нареченого, а також заяви біженців для отримання статусу постійного проживання у США, у Києві не розглядаються. Регіональне відділення, котре займається розглядом заяв на отримання імміграційних віз, знаходиться при посольстві США у Варшаві (Польща).

Усі апліканти та їх утриманці, окрім тих, котрі звертаються за візами типу H1B, L, O-1 та R, повинні подолати презумпцію потенційного іммігранта, котру автоматично накладає на них стаття 214 (б) Закону США про імміграцію та національність (1952 р.). Згідно закону, аплікант може отримати візу лише у тому випадку, коли консульського офіцера переконано у тому, що:

  1. Аплікант постійно проживає поза межами США.
  2. Аплікант не має наміру назавжди залишати місце свого постійного проживання.
  3. Мета подорожі відповідає даному типу візи, встановленому Законом США про імміграцію та національність.

Довести те, що особа не має наміру назавжди залишати країну постійного проживання, можна шляхом демонстрації міцних сімейних, економічних та соціальних зв’язків з країною проживання. Навіть у випадку, коли аплікант надає докази існування таких зв’язків, офіцер консульського відділу зобов’язаний, згідно закону, відмовити у наданні візи, якщо існує підозра, що аплікант має намір розірвати ці зв’язки, вони є недостовірними, зв’язки у США є сильнішими, ніж в Україні, або мета поїздки не відповідає даній категорії неімміграційних віз. Відповідальність за доведення цього покладено лише на самого апліканта, і віза не може бути видана, спираючись на завіру, гарантії або застави третьої сторони на користь апліканта.

Спрощена процедура отримання віз

Спрощеною процедурою отримання віз США (без співбесіди) можуть скористатися:

  • особи, у дійсному закордонному паспорті котрих стоїть хоча б одна використана неімміграційна віза США, видана у Києві після 1 січня 1997 року, і котрим не було відмовлено у видачі наступної візи для подорожі до США;
  • чоловік/дружина та утриманці (віком до 16 років) власника візи багаторазового в’їзду;
  • особа, яка має дійсну форму DS-2019 для академічного навчання або проведення дослідницької діяльності;
  • утриманці, вказані у формі DS-2019.

Особи, котрі звертаються за робочими візами, не можуть користуватися спрощеною процедурою отримання візи. Дітям віком до 16 років не обов’язково бути присутніми на співбесіді, якщо вони не їдуть на навчання до США. Однак у будь-якому випадку обоє батьків повинні прийти на співбесіду і мати при собі паспорти та свідоцтво про народження дитини. Винятками з цього правила є: 1) коли обоє чи один із батьків знаходиться у США (надати докази); якщо хтось з батьків знаходиться у США, то він повинні надати доручення, завірене нотаріусом США про те, що не заперечує проти подорожі дитини до США; 2) обоє чи один з батьків помер (надати докази); 3) обох чи одного із батьків було позбавлено батьківських прав, і довідку про це може бути надано.

Паспорт із візою можна забрати через три робочих дні (крім останнього робочого дня кожного місяця) з 13:00 до 13:30, сплативши вартість візи, якщо це необхідно.

У разі виникнення додаткових запитань з приводу видання візи (з огляду на подані документи), аплікантові буде призначено співбесіду. Усі апліканти повинні бути готовими до проходження співбесіди на третій робочий день. Аплікантам, котрі є кваліфікованими на отримання віз за спрощеною процедурою, не обов’язково нею користуватися.

Як громадянин України може повторно звернутися по візу, якщо йому було відмовлено?

Більшість громадян отримують відмову у візі за статтею 214 (b) Закону про імміграцію та національність, що не означає остаточну відмову. Якщо під час наступного подання документів аплікант зможе довести офіцеру, що він не має наміру залишати своє постійне місце проживання за межами США за допомогою нових доказів сильних зв’язків, які не було представлено під час першого подання документів, або якщо його соціальна, сімейна чи економічна ситуація змінилася так, що його зв’язки з рідною країною посилились, то апліканту може бути видана віза.

Починаючи з 4 жовтня 2002 року у консульському відділі більше немає окремої процедури подачі документів для аплікантів, яким нещодавно було відмовлено у видачі візи. Хто завгодно може тепер будь-коли подати повторну заявку на співбесіду, незалежно від результату попереднього інтерв’ю, а також часу, який пройшов з тих пір. Однак загальна рекомендація консульського відділу посольства США полягає у тому, щоб апліканти, яким було відмовлено, чекали 12 місяців, якщо вони не можуть представити ніякої нової інформації.

Якщо апліканту було відмовлено у візі не за статтею 214 (b) Закону про імміграцію та національність, то йому повинні видати окреме письмове пояснення статті Закону про імміграцію та національність, за якою йому було відмовлено у візі. Це пояснення містить інструкції щодо подальших процедур подання на візу.




ШЕСТЬ ВИДОВ ФРАНЦУЗСКОЙ ЛЮБВИ
Что ждет девушку, впервые попавшую в Париж?

Любой зверек,
будь он последний гад,
насильной смене родины не рад

ФЕМИНИЗАЦИЯ АРМИИ
В Израиле женщины наконец-то добились равноправия с мужчинами





В ЕВРОПУ – БЕЗ ВИЗ
Что должны знать украинцы, чтобы успешно воспользоваться безвизовым режимом с ЕС

ИЗ ТУРИСТОВ – В АБОРИГЕНЫ
Гражданам некоторых стран стать австралийцем теперь легче

КАК СТАТЬ ЗУБНЫМ ТЕХНИКОМ
Профессии зубного техника в Германии обучают по дуальной системе


ГЛАВНАЯ - АРХИВ - РЕКЛАМА - События - Эмиграция - Работа - Учеба - Визы - Туризм - Аэробус - Деньги - Недвижимость - Шопинг - Технологии - Здоровье - Фотокадр
- Гид гурмана - Автотур - Странники - Зона закона - Безопасность - Интеграция - Страноведение - Культура - Просто жизнь - Иностранности - Спортивный интерес - Личный опыт

«Заграница» - газета об эмиграции, работе, учебе и отдыхе за рубежом. E-mail: info@zagranitsa.info


© «Заграница» (1999-2018)